AMACIMIZ:
Resim sanatını, kültürel zenginliklerimiz, sanat tarihi ve diğer sanat dallarıyla olan ilişki ile ele alarak öğretmek ve Üniversitelerin  programları ile ilgili bilgiler vererek seçecekleri bölümleri tanıtmak geleceğin tasarımcılarını  doğru yönlendirilmesini  ve Üniversiteleri kazanmalarını sağlamaktır. 

DERSLERİMİZİN İÇERİKLERİ:
   Güzel Sanatlar Fakültelerine Hazırlık Programlarımızda karakalem derslerimiz  4 temel ders grubundan oluşmaktadır. Figür, anatomi, perspektif ve obje derslerinden oluşan grup programı dönem içerisinde  diğer programlarla da zenginleşerek devam etmektedir.İçmimarlık, Endüstriyel tasarım,Grafik, Tekstil, Moda tasarım, Resim, heykel, Sahne Dekor, Fotoğraf,Animasyon gibi bölümlere hazırlanarak Üniversiteli olma şansını arttırmaktadırlar

FİGÜR DERSİ:
İskelet sistemi, kas yapıları (kadın, erkek, çocuk) canlı model çalışmaları ve imgesel figüratif kompozisyon şeklinde devam etmektedir. 

ANATOMİ DERSİ:
Kas Yapıları, Kadın, erkek, çocuk anatomisi, portre (göz, kaş, burun, ağız, kulak parça çalışmaları), el, ayak, beden parça anatomi çalışmaları, hayvan anatomisi çalışmaları şeklinde devam ederek imgesel konularla bütünleşmektedir.

PERSPEKTİF DERSİ:
Cisimlerin 3 boyutlu anlatımlarını perspektif metodlarını kullanarak öğretmek,içmekan uygulamalarında oran - orantı ölçülendirme mobilya ve yerleşim kurallarını öğretmek, dış mekanda doğa, mekan, insan perspektifini öğreterek imgesel konulara destek vermektedir. Genel Yetenek sınavları ,İçmimarlık, Endüstriyel Tasarım, Bölümleri sınavlarına hazırlanmak için kesinlikle alınması gereken bir derstir.

OBJE DERSİ:

Cisimlerin geometrik alt yapıları, ton değerleri, almış oldukları ışığa göre gölge şekilleri ve perspektifi, kompozisyon dengesi, leke dengesi gibi resmin sağlam alt yapısını oluşturmayı sağlayarak bakarak ve  imgesel konulara destek vermektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar